MEAN COMMENTS PART 3 -VIDEO + JODEL-AVAUTUMINEN

26.08.2017

Noniin, kolmososa ilkeiden kommenttien ja satunnaisten nettijuttujen lukemista. Miten näiden kuvaaminen on mulle jotenkin super helppoa, voisin aloittaa oman kanavan vain mean comments -videoille :D

Ja vähän höpisen myös tästä hienosta applikaatiosta, jossa anonyymina kuka tahansa voi kirjoittaa mitä vain. Mä en jaksa tehdä mitään elämää suurempaa avautumista Jodelista, koska oikeasti kiinnostus antaa noille asioille sen enempää huomiota ei ole kovinkaan suuri. Mutta kuten videoilla sanoinkin, mun mielestä julkkiksista ja bloggaajista on oikeus keskustella. Jos on jollakin tavalla esillä, niin ihmiset on oikeutettuja kritisoimaan ja omiin mielipiteisiinsä. Varsinkin kun monesti keskustelunaiheet tuollakin ovat sellaisia, että esimerkiksi tubettaja on ilmaissut omia mielipiteitään, niin miksi muut eivät saisi niistä sitten jutella. Kuitenkin, kiusaaminen ei ole oikein, kohdistuisipa se koulunpihalla lapsiin, tai sitten netissä tunnettuihin henkilöihin, tahallinen pahansuopaisuus on aina väärin. Ja itseäni ainakin ärsyttää, kun ollaan päätetty, että jostakin ei tykätä, niin sitten aivan kaikki mitä se kyseinen henkilö tekee on väärin, eli myös trollaajat voisivat välillä vähän relaa ja antaa kaikkien kukkien kukkia, ja jos on kommentoitavaa, keskittyisi olennaiseen.

Kaikki ulkonäkökeskeiset postaukset sun muut voisivat vähentyä, mutta mun on pakko sanoa, että kyllä mäkin Jodelissa pyörähtäessä välillä hymähtelen. Mun mielestä bloggaaja-scene on nykypäivänä omalla tavalla huvittavaa ja menee jopa viihdyttävän puolelle, myös omissa someissani, ja itselle pitää osata hieman nauraa. Mutta tossa applikaatiossa, ja ylipäätänsä nettiin kirjoittamisessa anonyymina, on se suurin ongelma ja harmi, että melkein kaikki mitä esimerkiksi musta on kirjoitettu (bongauksia lukuunottamatta, ja välillä myös nekin), ei pidä paikkaansa. Voi olla nimenomaan videolla mainitsemiani pikkujuttuja, joilla ei mitään väliä, mutta kun jotakin tonne kirjoitetaan, ne ei välttämättä koskaan katoa netistä, ja varsinkin Jodelissa huomaa, kuinka monta vuotta vanhat asiat bloggaajista kaivetaan esiin, ja ihmiset lähtevät mukaan siihen joukkohysteriaan uskoen niihin, ilman että missään välissä olisi minkäännäköistä konkreettista paikkaansapitävyyttä niiden totuudenmukaisuudesta. Kerta se on jodeliin kirjoitettu, sehän on totta. Harmillista myös se, että aina joku ”julkkis” on ylimielinen tai tympeä, tai käyttäytynyt tietyllä tavalla huonosti, kun itse tietää, että omalla kohdalla näin ei ole käynyt, ja tuntee kaverinsa sen verran hyvin, että tietää myös, että heistäkin nämä väittämät on tuulesta temmattuja. Joskus myös ihmetellyt, sen sijaan että siellä spekuloitaisiin pitkien ketjujen verran yhtä asiaa, niin kuinka helppoa olisin vaan kysyä asiaa suoraan bloggaajalta, esimerkiksi minulta :D Koska aina ne ei edes ole sellaisia asioita, mihin en voisi vain vastata samantien.

Ja asiat voivat olla todella loukkaavia, esimerkiksi tyhjäpäiset kommentit että joku pettää jotakin, mutta kyse on kuitenkin joidenkin oikeasta elämästä, ja se on surullista, että joillakin on niin paha olo, että pitää leikkiä muiden henkilökohtaisilla asioilla noin. Mulla on vähän sama asenne myös rant-videoihin, joillain tapaa ymmärrän niiden suosion ja viihdearvon, mutta jotenkin musta kuitenkin on todella harmillista, että jonkun sisällöntuottaminen pyörii niin vahvasti negatiivisten asioihin keskittymiseen. Oon monesti sanonut, etten ymmärrä jatkuvaa bloggaajien mollausta, koska jos itse en pidä jostakin, lähden pois niiden someista pahoittamasta omaa mieltä, saatikaan että tekisin pitkiä videoita aiheesta. Mun oma maailma olisi varmaan paljon harmaampi, jos pitäisi käyttää energioitaan tuollaiseen. Rant-videoissa (ja edelleenkin, kyllä ne on myös viihdyttäneet muakin) on myös se ongelma, että ne kärjistää aika paljon. Henkilöstä X tehdään video, joissa tuodaan pari snäppiä tai videoklippiä esille, ja sitten se rant olisi mukamas kuvaus koko ihmisen persoonasta. Aluksi ajattelin että en sano nimiä, mutta namedroppaan nyt sitten Jannen, eli Naag. Mä en ole katsonut hänestä tehtyjä rant-videoita, koska tiedän, että ne on todella ahdasmielisiä. Kuitenkin Janne on mun hyvä ystävä, mä en halua käyttää pitkiä aikoja kuuntelemaan kun joku, joka ei häntä oikeassa elämässä tunne, puhuu pahaa hänestä, vain somen perusteella. Se ei ole Jannen kokonaisuus. Janne on oikeasti todella ihana ja sympaattinen tyyppi, ja mulle tulisi vaan todella paha mieli, kun joku tuo hänestä vain pari tiettyä huonoa puolta esille, ja jengi lähtee siihenkin mukaan, massana vihaamaan henkilöä. Rantin tekijä ei välttämättä missään vaiheessa edes väitä, että tämä henkilö olisi kokonaisuudessa mätä, mutta katsojille riittää, että tuodaan pari asiaa ilmi, niin lähdetään yleisesti vihaamaan tubettajaa, eikä osata katsoa asioita enää ollenkaan avarakatseisesti. Koska tuon ilmiön oon huomannut nykypäivänä, että kun jostakin somettajasta lähdetään yhdessä kirjoittelemaan negatiivia asioita, tuntuu että koko maailma sitten haluaa lähteä mukaan siihen joukkohenkeen, ilman että enää tehdään omia mielleyhtymiä tai -päätöksiä, mistä ja kenestä haluaa tykkää ja mistä ei. Kuitenkin, rant-videoille pakko antaa plussaa, jokainen jonka olen itse katsonut, on nimenomaan keskittynyt olennaiseen, ei keksinyt valheita tai lähtenyt kiusaamis-linjalle mauttomissa asioissa, vaan kommentoineet vain asioita mitä tubettajat itse sanoneet, eli ei täysin verrattavissa Jodelin mielikuvitusmaailmaan. Muutenkin jotenkin harmittaa kun kaikki somettajat ja tubettajat tuntuvat olevan sotajalalla tällä hetkellä, haluaisi vaan sanoa, että can’t we all get along ja lopettakaa jo, niin turhanpäiväisiä juttuja, ja niin moni voisi vaan antaa joidenkin asioiden olla, ja yhteisen hyvän hengen vuoksi pitää mielipiteet itsellään ja jättää asioita sanomatta. Aika monella meistä on kuitenkin mielipiteitä, ja saa niitä myös tuoda esille, mutta joskus on myös hyvä oppia pitämään suunsa kiinni. Vanha viisaus, jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, kannattaa olla sanomatta mitään. Keskustelkaa omissa ryhmächateissa kavereiden kanssa, eikä instagram-kuvien kommenttibokseissa.

Kuitenkin, Jodelista pakko sanoa, niin kuin videollakin mainitsin, että on toi paljon parempi kuin av-palsta, kuitenkin tuolla osataan keskustella asioista sarkastisella huumorilla ja pilke silmäkulmassa, kun taas nettiforuumeilla jotenkin huokuu paljon vahvemmin ihmisten katkeruus ja oma paha olo. Mutta jos Jodelissa kerta on niin fiksua ja korkeakoulutettua jengiä, niin muistakaa, että ei kannata uskoa kaikkea mitä nettiin kirjoitetaan, pitäkää se juoruilu siinä tervehenkisellä tasolla. Se on vissiin ihan normaalia, että ihmisiä kiinnostaa toisten asiat, vaikka itse en ole koskaan ollut sellainen, jota esimerkiksi julkkisjuorut hirveästi kiinnostaisi. Ja kyllähän siellä joskus lukee muista juttuja, jotka pitävät paikkaansa, mutta sitten kun on näitä älykääpiöitä jotka keksivät niitä itse, niin on siinä sitten pala purtavaksi miettiä, että mitä uskoa :D Olisi niille juoru-haukoillekkin helpompaa, jos tietäisi kaikkien vaan kirjoittavan totuuksia.

Miettikää myös, kun niitä päättömiä juoruja keksitte, haluaisitteko että joku tekisi samaa teille, tai esimerkiksi teidän läheisille? Mä olen sellainen somettaja, että mustahan saa loputtomiin tarpeeksi haukkumis-sisältöä, ilman että sitä tarvitsee päästä keksiä, niin ehkä turha mustamaalaaminen voitaisiin skippaa. Ja itse yritän muistaa, mikä olisi hyvä nyrkkisääntö kaikille, joista siellä puhutaan: suurimalla osalla juorujen aiheista on kymmeniä- ellei satojatuhansia seuraajia/tilaajia somessa. Jodelin kanavissa menee parituhatta ihmistä, joista suurin osa siellä on kuitenkin viihdearvon takia, eli aloituksia tekee niin pieni prosentti ihmisiä. Se on vaan luonnollista, jos on seurattu ihminen, aina mahtuu joukkoon niitä, jotka eivät susta tykkää. Pitää vaan muistaa, että kyllä siellä ruudun toisella puolella on myös monta seuraajaa, jotka oikeasti diggaa omasta sisällöstä. Ja tämän takia kaikki, jotka tulette moikkaamaan kadulla, laitatte viestiä tai kommentoitte postauksiin, ne merkitsee oikeasti tosi paljon, koska välillä itsekkin, ihan hetkellisesti, unohtuu kaiken sen paskan keskelle, ja on vaikeaa muistaa miksi tätä hommaa jaksaa tehdä, ja silloin teidän tsempit on kullanarvoisia.

Taisin tekstin alussa sanoa, että nopeasti höpisen aiheesta, mutta näköjään juttua riitti. Ei varmaan taaskaan minkäänlaista punaista lankaa tällä tekstillä, kun näpyttelin vaan mitä mieleen juolahti ja menikin vähän pitkäksi, ja varmasti jäi puuttumaan joitakin asioita mitä olen mietiskellyt, mutta en nyt muistanut. Jodelihan on omalla tavalla hieno applikaatio, ja oon esimerkiksi kosmetologina monet kommentit lisäillyt kauneuskanavalla :) Ja jos tämä asia aiheuttaa teissä keskutelunhalua, tässä tekstissä on kommenttiosio, mihin voi myös kirjoittaa anonyymina, niin saatte multa sitten niitä henkilökohtaisia vastauksia näihin mun mielipiteisiin.

Oma lupaukseni on kuitenkin ollut, että en ikinä kommentoi mua, tai mun kavereihin liittyviin alotuksiin. Tai siis jos kommentoin, kommentoin itsenäni ja paljastan sen myös kuvalla, josta minut voi tunnistaa. Eli kaikki ”moi sini” kommentit lähinnä vaan naurattavat minua :D Onneksi itsellä melkein kaikki kaveritkin seurailevat applikaatiota, niin aina jos siellä on jotain aivan naurettavaa, niin saan kuulla siitä suhteellisen nopeasti. Summa summarum, keskustelu aiheesta ei mua haittaa, mutta kyllä, inhimillisesti haluan isommat valheet itsestäni nopeasti pois netistä.


2 Responses to “MEAN COMMENTS PART 3 -VIDEO + JODEL-AVAUTUMINEN”

  1. Sanni sanoo:

    Mitä mieltä oot Tuomaksen ja Jannen kirjoituksista liittyen Tubeconiin? Tuli itselle ainakin paha mieli, kun totuus paljastui.

    • Sini sanoo:

      Hieman kirjoitin blogiin omaa näkökulmaa, Jannen tekstin ainakin allekirjoitan täysin :) puhuttu asiasta jo viime vuodesta lähtien.

Kommentoi